Húsvéti reggeli
Kenyérszeletek 5 tojás 1 3 decis konzerv sűritett tej (nem az édes kondenzált!) 1 pohár víz 2 csésze (összesen fél liternyi) reszelt kissé csípős sajt 40 deka sonka vagy kolbász 1 1/2 kávéskanál mustár 1 kiskanál só
Vágd le a héjakat a kenyérszeletekről, bélelj ki velük egy tepsit. Szórd erre a vagdalt kolbászt/sonkát/kipirított szalonnát, arra a reszelt sajtot. Akkor keverd össze a tojásokat a tejjel, vízzel, mustárral és sóval. Öntsd az egészet az előbbiekre a tepsiben. Takard be és tedd a hűtőszekrénybe éjszakára.
Reggel tedd be a forró sütőbe és süsd ki szép pirosra.
Variáció: Kavarhatsz bele 10 deka párolt gombát és/vagy 2 aprózott zöldhagymát is. |